24. luukku

luukku24

”Mummi? Olen kotona” Onni huhuili eteisestä. Oli jouluaatto. Hän oli ollut koko yön ja suurimman osan päivästä auttamassa joulupukkia lahjojen jakamisessa, ja he olivat palanneet takaisin vasta äsken.

”Onni, missä sinä olet ollut? Minä olen etsinyt sinua kaikkialta ja ollut kamalan huolissani! Olin juuri soittamassa poliisille – ” mummin itkuinen puhetulva tyrehtyi äkisti, kun hänen katseensa osui Onnin takana seisovaan joulupukkiin. ”Mitä ihmettä” hän sai kakistetuksi samalla kun katsoi silmät pyöreinä pukkia. ”Mitä sinä täällä teet?”

Pukki hymyili. ”Sain tänä vuonna lahjat jaettua etuajassa. Kiitos siitä kuuluu myös Onnille. Hänen apunsa oli korvaamatonta. Nyt voimme kerrankin viettää jouluaattoa yhdessä.” Sen sanottuaan joulupukki riisui saappaansa, takkinsa ja lakkinsa ja lakkasi olemasta pukki. Sillä silloin kun pukki ei ollut töissä, hän oli ukki – Onnin ukki.

Mummi itki ja nauroi yhtä aikaa. ”Tämä on kaikkien aikojen paras joulu, ja parempi joululahja kuin mitä olisin koskaan osannut toivoakaan! Ehdin jo pelätä jääväni ihan yksin kun Onnikin katosi, mutta nyt me olemmekin kaikki kolme kotona yhdessä jouluaattona. En osaisi toivoa mitään enempää.”

Myöhemmin, kun he olivat saunoneet ja syöneet ja istuivat olohuoneessa kuuntelemassa joululauluja, Onni hymyili nähdessään mummin sädehtivän kilpaa joulukuusen kanssa ukin kainalossa. ”Öljykannun henki piti sittenkin lupauksensa. Löysin kuin löysinkin juuri sen lahjan, josta mummi ilahtui kaikkein eniten.”

Sitten Onni kertoi seikkailuistaan, eivätkä mummi ja ukki meinanneet uskoa korviaan, kun kuulivat mitä kaikkea Onni oli nähnyt ja kokenut. Se joulu oli ikimuistoinen.

 

Kuvitus: Riina Henttu

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s