20. luukku

kannunhenki

Onni oli päätynyt jonkinlaiseen romuvarastoon, jonka hyllyillä oli kaikenlaisia työkaluja, maaleja, muttereita, pihtejä ja auton osia. Onni ihasteli vanhoja peltipurkkeja ja niiden etikettejä, kunnes hänen silmiinsä sattui vanha ja siro, mutta erittäin likainen öljykannu. Onni otti sen käteensä, istahti alas ja kaivoi taskusta nenäliinan. Kannun kyljessä luki jotakin, ja Onnin uteliaisuus heräsi.

Hinkkaus keskeytyi ja liina tippui maahan, kun kannun nokasta alkoi valua sankkaa savua, josta muodostui kuin pyörremyrsky Onnin silmien edessä. ”Se on päivää että pätkähti! Heikki Hitsaaja valmiina palveluksessanne toteuttamassa villeimmätkin unelmanne! Kuurasit kannua ja pääsin ojentelemaan jäseniäni taas parinkymmenen vuoden tauon jälkeen, vastapalveluksena herra on hyvä ja toivoo jotakin.”

Onni hymyili leveästi ja sanoi; ”Satuin vain ihastelemaan kaunista kannua, ja jos totta puhutaan, mieleni olisi tehnyt viedä se mukanani kotiin. Mutta jos voit toteuttaa toiveita, olisi se mahtavaa, sillä minulla yksi asia, jota olen etsinyt kovasti. Nimittäin mummille joululahjaa. Sen täytyisi olla jotain sellaista, mistä mummi ilahtuisi kovin, mutta samalla jotakin erikoista ja harvinaislaatuista.”

”Toiveenne käyköön toteen, nuori herra”, sanoi Heikki Hitsaaja ja muuttui takaisin savupilveksi. ”Odota!”, yritti Onni hölmistyneenä huutaa kannunhengen perään. ”Minkä lahjan mummi saa ja mistä löydän sen?” Mutta savu imeytyi takaisin kannuun yhtä nopeasti kuin oli sieltä ilmestynytkin.

Onni jäi kannu kädessään, suu auki ihmettelemään, että menikö mahdollisuus ohi. Ei lahjaa missään. Kannu palautui takaisin hyllylle, Onnin mutistessa omiaan ja pudistellessa päätään. Mistä ihmeestä lahja sitten löytyy, jollei toiveita toteuttavalta hengeltä?

 

Kuvitus: Riina Henttu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s