19. luukku

image

Aikaa nähneillä paikoilla voi joskus tuntea latautuneita energiavirtoja. Aivan kuin tuntisi jonkun läsnäolon, vaikka ketään ei ole missään.

Onni oli päätynyt historiallisen linnan raunioille. Jokin kuiskaili korvaan, ensin yskäisten, ja sitten epävarmasti ujeltaen; uuuuu uu uuu u. ”Kuka ikinä oletkin, niin tuo ei nyt vakuuta, eikä pelota kaiken kokemani jälkeen laisinkaan. Jos tulisit  reilusti esiin ja esittelisit itsesi?”, Onni sanoi ajatuksensa ääneen ystävällisesti, mutta painokkaasti.

”Tiesinhän minä sen. En ole pystynyt vakuuttavasti pelottelemaan ketään enää vuosiin. Täällä sitä vain ujelletaan satunnaisten vierailijoiden korvaan, ja useimmiten yritys päättyy vain peloteltavan henkilön kikatukseen”, kummitus puuskahti lannistuneena.

”Joulukin on tulossa, ja saan taas lahjaksi sen saman valkoisen lakanan kuin jokaisena aikaisempanakin vuotena. Kunpa joskus saisin käyttää vaikka kukkakuvioista lakanaa, mutta kukas nyt sellaista kummitusta pelkäisi”, höpötti kummitus ja jatkoi tarinointia, kun kerrankin joku kuunteli. Jutustelun lomassa he olivat kävelleet linnapuistoon, ja kummitus sytytteli nuotiota vanhojen puiden katveeseen.

Pian kipinät jo leijailivat kohti tähtitaivasta. He istuivat kahdestaan nuotion oranssissa valossa, paahtoivat vaahtokarkkeja ja kertoivat kummitusjuttuja. Tai no, kummitus kertoi juttuja ja Onni kuunteli. Kävihän se niinkin, ja kummitus tuntui todella olevan juttuseuran tarpeessa. Ja vaikka Onni ei saanut mihinkään väliin esitettyä mieltään askarruttavaa kysymystä, eikä löytänyt etsimäänsä, sai hupsu kummitus hänen ajatuksensa hetkeksi toisaalle.

 

Kuvitus: Sara Juvonen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s