16. luukku

pingviinit

Etelänapa on maailmankolkka, jossa aika menettää merkityksensä, ja hyytävä kylmyys pureutuu luihin ja ytimiin. Aurinko nousee ja laskee kerran vuodessa. Ankariin oloihin ovat kotoutuneet vain pingviinit, nuo sympaattiset, räpyläjalkaiset puikulat. Heillä täytyi olla jokin salaisuus, millä selvitä niin ankarissa oloissa ympäri vuoden, ajatteli Onni.
Pingviinit toivottivat Onnin tervetulleeksi mantereelleen, jossa käy kovin vähän vieraita. Onni päätti mennä suoraan asiaan ja kysyä lahjaideaa, sillä hänen varpaansa tipahtaisivat takuulla jo muutaman tunnin oleilun jälkeen pois, mummin neulomista villasukista huolimatta. Pingviinit kaakattivat ja nyökyttelivät kysymykselle, ja alkoivat ohjata nokallaan hellästi tönien Onnia kohti luolan suuta. Onni ja pingviinit tepsuttelivat luolaan, jonka sisältä paljastui katedraalimainen, kaunis jäinen sali, jonka katto kimmelsi valon ansiosta kaikissa sateenkaaren väreissä. Katosta roikkui valtavia jääpuikkoja, ja yhden niistä alla oli tiski. Rouva pingviinillä oli essu päällä, se nappasi vohvelin ja jäi odottamaan katon jääpuikoista valuvaa jäätelöä. Hetkessä valmistui lähes Onnin pään kokoinen jättipallo. ”Tällä me piristämme itseämme, kun aurinko unohtaa meidät talveksi”, kertoi rouva pingviini ylpeänä. Ja voi pojat kuinka hyvää jäätelö oli! Mitään lähellekään samanlaista, ei Onni ollut koskaan maistanut. ”Salaisuus piilee ikiaikaisessa jäässä ja kehittelemässäni reseptissä”, kehui rouva pingviini. Onni lipoi huuliaan ja naama kääntyi onnelliseen virnistykseen… oliko hän sittenkin saapunut paratiisiin?
Onnin innostus laantui, kun hän tajusi, että jäätelö ehtisi sulaa, ennen kuin se päätyisi mummille. Mutta harmitus kääntyi nopeasti tyytyväisyydeksi, kun rouva pingviini pyöräytti Onnille toisen pallon ja kolmannen ja neljännen ja…

 

Kuvitus: Roosa Henttu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s