14. luukku

sammakko

Onni hämmästeli, mihin ihmeeseen oli tällä kertaa joutunut, sillä hän oli muuttunut peukaloisen kokoiseksi. Vetinen paikka tämä ainakin oli, nyrpisti Onni nenäänsä, kun kaatoi kengästään vettä pois kuin kannusta.
Viskattuaan kengät menemään, Onni jatkoi matkaansa loikkien lumpeelta toiselle. Joustavat lehdet olivat kuin trampoliineja ja siitä täytyi ottaa ilo irti! Onnin hauskanpidon keskeytti nyyhkyttävä ääni, joka kuului pitkien kaislojen takaa. Silmälasipäinen Siiri-sammakko istui yksin lumpeella ja pyyhki kyyneliä. ”Hei miksi sinä itket täällä ihan yksin?”
”Kaikki pojat koulussa pilkkaavat, kun minä olen ainoa jolla on silmälasit. Sanovat rillirouskuksi ja kiikarisilmäksi. Tahtoisin uudet lasit, mutta äiti ei suostu vielä ostamaan. Niinpä saan kuulla joka päivä olevani iljettävä pallosilmä”, Siiri sanoi surullisena. Onni asettui istumaan Siirin viereen lumpeelle, mietti hetken hiljaa ja katsoi sitten huomaamattomasti Siiriä lempeänä.
”Minusta sinä näytät oikein söpöltä ja fiksulta laseissasi, sopivat sinun väreihinkin niin hyvin. Taitavat kiusaajat tarvita itse silmälaseja, kun eivät huomaa kuinka viehättävä sammakko olet!”, kehui Onni. Siiri suu kääntyi vienoon hymyyn, samalla kun hän pyyhki silmänurkkansa. ”Kukaan ei ole koskaan sanonut silmälaseistani yhtä nätisti, kiitos Onni. Olen kirjoittanut joulupukille, jos vaikka saisin uudet lasit jo joululahjaksi”, Siiri sanoi toiveikkaana. Onni kertoi varmana, että joulupukki toteuttaa aina kaikista hartaimmat toiveet, joten Siirikin varmasti saisi uudet lasinsa. Sen kuultuaan Siiri-sammakko hymyili jo leveästi ja ilahtui niin, että ponnahti lumpeelta toiselle ja pyysi Onnia leikkimään ja hyppimään kanssaan. Uudet kaverukset pomppivat ja nauroivat niin, että murheet pyyhkiytyivät siitä hetkestä pois. Kun leikit oli leikitty, pyysi Onni ottamaan yhteyttä aina, kun Siiri-sammakko tarvitsi piristystä ja ystävää.

Uudet silmälasit ovat Siirille toiveiden täyttymys, mutta mummi on ollut tyytyväinen laseihinsa jo viidentoista vuoden ajan, eikä hän varmasti luovu niistä koskaan. Ja hyvä niin, tuumi Onni, nykyiset silmälasit kehystävät mumminkin kasvot kauniisti.

 

Kuvitus: Roosa Henttu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s