13. luukku

rinsessa

 

Kuningas ja kuningatar olivat lähteneet matkalle. Prinsessa päätti käyttää tilanteen hyväksi ja järjestää vuosisadan kotibileet – siis tanssiaiset vanhusten kielellä sanottuna. Ja vuosisadan bileet ne olivatkin! Vieraita saapui kaikkialta valtakunnasta niin paljon, että salien lisäksi täyttyivät käytävätkin. Kaikilla oli hurjan hauskaa, ja tanssiminen jatkui aamuun asti. Onnikin tanssi prinsessan kanssa ja heistä tuli hyviä ystäviä. Tanssin pyörteissä hän tosin unohti kysyä prinsessalta lahjaideaa, mutta kristallikruunujen kimmellystä ja orkesterin soittoa kuunnellessa niin olisi tehnyt moni muukin. Juhlahumu kaikui pitkälle naapurimaihin asti, ja prinsessan kotibileistä tuli todellinen legenda: niistä kerrottaisiin tarinoita vielä vuosienkin päästä.

 

Kuvitus: Riina Henttu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s