12. luukku

kuujanoita1050

Ulkona ujelsi tuuli. Oli harmaata ja pilvistä, ja sitä oli tällä hetkellä Onnin mielikin. Yhtä monta päivää vielä jäljellä löytää mummin lahja kuin oli jo käytettykin. Ei montaa siis. Onni ei ollut varma, oliko koskaan ennen kokenut tällaista paineen tunnetta, joka tulee vastuusta ja epäonnistumisen pelosta.

Leuka rinnassa Onni tallusteli eteenpäin päämäärättömästi, kunnes tuuli yht’äkkiä koveni ja puhalsi selän takaa. Onni kääntyi, näki luudalla lentävän hahmon tulevan kohti ja samassa se jo tönäisi niin, että mätkäytti Onnin selälleen maahan. Onnin nostaessa itseään kyynärpäiden varaan, teki luuta U-käännöksen takaisin kohti. “Oletko sinä noita?”, kysyi Onni ääni vapisten. “Olen minä, pahoittelut äskeisestä, luuta on temppuillut ja kiukutellut koko viikon. Ja ei, sinun ei tarvitse pelätä, en tee sinulle enempää pahaa kuin jo vahingossa aiheutin. Minusta kun ei koskaan kasvanut sellaista pelottavaa noitaa, olin siinä mielessä huono oppilas”, raapi noita päätään mietteliäänä, musta kissa olkapäällä. Onnin pelko kaikkosi noidan rehellisistä sanoista. “Minä olen epäonnistunut myös. En löydä mummilleni mistään joululahjaa ja olen todella yrittänyt”, vastasi Onni lannistuneena. Noita katsoi Onnia myötätunnolla. “Tiedätkö mitä teen, kun mieli on yhtä musta kuin kissani ja maailmaa tuntuu kaatuvan päälle? Hyppää luudan selkään, niin näytän sinulle!”

Onni epäröi hetken, mutta keräsi rohkeutensa ja heitti jalan luudan yli. “Pidä lujasti kiinni!”, huudahti noita ja hetkessä he jo katselivat puiden latvoja alapuolella. Sankan pilvimassan jälkeen aukesi kristallinkirkas yöllinen tähtitaivas, jota valaisi suurin kuu, minkä Onni oli koskaan nähnyt. Tähtitaivaan äärellä on vapauttavaa ajatella; minä en ole mitään. Vain pienen pieni hiekanjyvä äärettömällä rannalla, mutta silti osa kokonaisuutta.

Ohikiitävän hetken, tähdenlento piirsi kaaren taivaalle ja Onni tiesi mielessään, mitä toivoa.

 

Kuvitus: Iiris Juvonen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s