10. luukku

villalampaatoikeakoko

Onnin edessä avautui leuat auki loksauttava vehreä ja vuoristoinen maisema. Meri tuoksui ilmassa ja vaikka sitä ei nähnyt, sen pystyi tuntemaan iholla kosteana, mutta hyytävän kylmänä tuulena. Päkäpäät eivät tuntuneet merituulesta välittävän, vaan ne keskittyivät herkullisen, ravintorikkaan ruohon nykimiseen maasta.

“Anteeksi että keskeytän lounaanne, mutta missäköhän päin maailmaa olen?”, uteli Onni.
Lotta lammas lakkasi jauhamasta salaattiaan ja vastasi; “U u u uuudessa – Se e eeelannissa! O o ooletko turisti?”
“Olen minä, tavallaan. Etsin joululahjaa mummilleni. Osaisitko kertoa, mitä uniikkia voisin kenties löytää täältä upeasta kotimaastasi?, Onni kysyi toiveikkaana. “Me e eidän villamme on e e erityisen hienoa ja ke ke kestävää. Si si siitä tehdään ma ma maailman ylellisintä vi vi villalankaa.”
Onni totesi mummin kyllä olevan kova neuloja ja hamstraavan jatkuvasti kylän lankapuodista uusia keriä, mutta jäi sitten epäröimään. “Ko ko kokeile pois!”, rohkaisi Lotta lammas. Onnin silitteli villaa ja rapsutteli korvantaukset niin, että Lotta lampaan silmät ummistuivat. “Taidan tietää mitä mummi saa seuraavana syntymäpäivänä, mutta aion pitää oman lupaukseni ja löytää mummille joululahjaksi jotain, mistä hän ei ole koskaan kuullutkaan”, hymyili Onni. Lotta lammas määki ymmärtäväisenä ja toivotti kovasti onnea etsintöihin. “Laitan sinulle kerän postissa, kun aika on oikea!”

Ja niin Onni jatkoi matkaa tyytyväisenä, ottaen vielä kerran keuhkot täyteen raikasta meri-ilmaa, mutta samalla entistä mietteliäämpänä mummin lahjan suhteen.

 

Kuvitus: Roosa Henttu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s