9. luukku

 

image

Onni tapasi kukikkaalta niityltä maailman viimeisen yksisarvisen Sarvisen. Sarvinen hyppi itsekseen pitkin poikin niittyä pyöritellen pientä kimmeltävää hulavannetta sarvessaan, ja meno näytti oikein lystikkäältä.

”Hei siellä, mitä sinä teet?” Onni huusi.

”..yksitoistatuhattakaksi, yksitoistatuhattakolme.. Teen maailmanennätystä!” yksisarvinen hihkaisi pysäyttämättä vannetta. ”Mahtavaa saada yleisöä! Yksitoistatuhattakahdeksan, yksitoistatuhattayhdeksän..” Sarvinen jatkoi pyörähdysten laskemista.

Onni jäi hetkeksi katselemaan yksisarvisen temppuilua, mutta kun rengas oli pyörähtänyt kahdennentoistatuhannennen kierroksensa eikä loppua näyttänyt tulevan, hän päätti mennä asiaan.

”Tulin etsimään mummille lahjaa, jotain sellaista josta hän ilahtuisi oikein kovasti. Tietäisitkö sinä mitään sellaista tavaraa?”

Sarviselta vastaus tuli kuin pyssyn suusta. ”Jeessöör! Olet tullut oikeaan paikkaan! Vastaus on silmiesi edessä: pieni kimaltava rengas! Ennen olin masentunut ja surullinen, eikä missään ollut mitään mieltä. Mutta pienen kimaltavan renkaan ansiosta löysin tarkoitukseni elämässä ja olen nyt onnellinen. Iiihaa! Minulla on puhtia enemmän kuin koskaan, ja tuntuu kuin olisin vasta pääsemässä vauhtiin!” Se selitti samalla kun pukitteli taaksepäin.

Sarvisen pulppuava innostuneisuus piristi Onnia, mutta samalla hänelle valkeni tehtävänsä vaikeus. Sillä jos joku asia ilahduttaa yhtä, se ei välttämättä sovikaan toiselle: pieni kimaltava hulavanne on ehkä täydellinen lahja yksisarviselle, mutta mummille se olisi vain omituinen lahja. Eihän tällä edes ollut sarvea jolla pyörittää sitä.

Mutta vaikka tehtävä osoittautui luultua vaikeammaksi, se ei vielä ollut syy luovuttaa. Oli vain oltava sinnikäs – aivan niin kuin vannetta päänsä päällä pyörittävä yksisarvinen, joka läheni laskuissaan jo kolmeatoistatuhatta. Maailmanennätys oli varmasti jo lähellä, ja niin täytyi olla myös mummin lahjan löytyminen, siitä Onni oli varma.

 

Kuvitus: Sara Juvonen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s