8. luukku

merenneidot

Merivirtojen mukana kulkeutuu kaikenlaista erikoista tavaraa ympäri maailman. Koralliriuttojen seassa siellä täällä kirkkaita muovisia esineitä, kuten kampoja, varvassandaaleja ja pulloja. Ovatpa ihmiset ajattelemattomia, tuumi Onni mielessään, kun sukelsi äärettömässä hiljaisuudessa vain kalat seuranaan. Keneltä nyt kysyä neuvoa mummin lahjaan? Kenties taskuravulta? Entä meduusalta?

Onnin hiljaisen ihmettelyn rikkoi ilakoiva puheensorina ja nauru. Kaksi teini-ikäistä merenneitoa ui Onnia vastaan.  “Kukas sä oot? Mistä sä oot tänne keskelle ei mitään eksyny ja miks? Minkä ikänen oot?”, luettelivat neidot yhdestä suusta. Onni vastasi yhtä tehokkaana; “Olen Onni, täytän kohta yhdeksän vuotta ja tulin kysymään joululahjaideaa mummilleni. Osaisitteko ehdottaa jotakin?”
“Kiva jutskata Onni, me käydään Levämetsän ylä-astetta ja ollaan parhaat ystävät. Tykätään muodista ja meikeistä, etenkin kaikista ihanan värisistä simpukankuorista. Nykyään tänne merenpohjallekin ajautuu kaikkea jännää tavaraa, ja on aika helppo olla trendien aallon harjalla, mutta huulipunia löytyy tosi nihkeesti. Tai sitten ne on meriveden pilaamia tai jotai mummovärejä. Jospa sun mummoki tykkäis huulipunasta?”, nyökyttelivät neitoset. ”Mut nyt pitäis mennä, sillä tähän aikaan päivästä vuorovesi tuo mukanaan kaikkea uutta jännää tavaraa rannoilta, ja me halutaan olla valitsemassa parhaat justkat päältä. Haluutko sä tulla mukaan?”

Onni kiitti kutsusta ja kivasta ideasta, mutta hänenkin piti lähteä kotia kohti syömään. Merenneidot vilkuttivat iloisesti kikattaen Onnin perään, kunnes hahmot lopulta häipyivät meren sineen.

Happipullon kohinassa Onni mietti, että voisihan mummi ilahtua uudesta huulipunasta, mutta ei se uniikki ja yllätyksellinen lahja olisi. Jonkin paremman idean täytyi vielä odottaa löytäjäänsä jossakin.

 

Kuvitus: Iiris Juvonen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s