6. luukku

piparipoika

Päivä valkeni kirkkaana pilvettömältä taivaalta. Odotettavissa oli kuuma ja kaunis päivä. Loistava päivä siis lähteä tallustelemaan rauhassa pitkin loputtomia tomuisia katuja, ihailemaan palmuja ja kaupungin vilskettä, tuumi Onni. Muutaman korttelin jälkeen Onni istahti penkille, laittoi silmät kiinni ja käänsi kasvonsa kohti auringon lämmittäviä säteitä. Silloin hänen korviinsa alkoi kantautua hetki hetkeltä kovenevaa ääntä ja jyrinää. Onni aukaisi silmät ja loi katseensa jalkojensa juureen, missä pikkukivet värähtelivät ja liikehtivät. Tanner tärisi. Norsulaumako sieltä oli tulossa kohti Onnia?

“Aaapuaa! Tule Onni auttamaan!”, huusi Elvis-pukuinen piparipoika kiljuva fanilauma kannoillaan. Onni ampaisi juoksuksi perään.
“Nyt on hyvät neuvot kalliit! Sano äkkiä, miten karistan tämän joukon kannoiltani, tai olen kohta muruina kivetyksellä!
Onni juoksi piparipojan vierelle ja huusi; “Ehkä sinun pitäisi piiloutua jonnekin tai muuttua joksikin muuksi?
“Mitä yrität vihjailla, minähän olen Elvis!?”, huusi piparipoika.
“Tarkoitan naamioitua! Jospa peruukki, parta ja lasit saisivat sinut näyttämään niin erilaiselta, että fanit eivät tunnistaisi sinua?”, Onni yritti. “Sinä olet nero, Onni! Muutaman kadunkulman päässä taitaa olla juuri tarkoitukseen sopiva liike, joten kenties ehdin eksyttää barbaarit perästäni ennen sitä! Adiooos! Ja kiitos!”, hihkui piparipoika ja spurttasi tiehensä. “Odota piparipoika, minun piti kys…” Onni aloitti, mutta piparipoika ja lauma ehtivät pyyhältää jo mäkeä alas, ja jäljelle jäi vain tomupilvi, jota Onni nyt yski pientareella.


Onni pudisti päätään turhautuneena, ei vieläkään lahjaa. Idea saattoi olla piparipojalle hyvä, mutta mummihan voisi vaikka loukkaantua paketista, jonka sisältä paljastuisi peruukki tai parta. Ja Onni saisi seuraavana jouluna kasan risuja. Se olisi katastofi!

 

Kuvitus: Riina Henttu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s